Biefstuk met granaatappeljus
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 250 ml Bonfruit Granaatappelsap
- 4 biefstukken 1 van 150 gram
- 50 gram roomboter
- olijfolie
- Honing
- peper en zout
- 300 gram Groene asperges
Bereiden:
Verdeel de groene mini asperges over een bakplaat en besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout. Gril in circa 8 à 10 minuten gaar.
Verhit olijfolie in een pan en bak de biefstukken aan beide kanten circa 3 minuten.
Haal de biefstukken uit de pan en laat rusten onder een aluminiumfolie.
Blus ondertussen het bakvocht van de hertenbiefstuk af met Bonfruit granaatappelsap en laat op laag vuur inkoken.
Haal eventueel granaatappelpitjes uit een granaatappel en doe ze in de pan.
Breng op smaak met honing en peper en zout.
Bindt de saus met 50 gram roomboter en haal de pan van het vuur.
Schep de groene asperges en hertenbiefstuk op een bord en serveer met de granaatappelsaus.
Tip: Serveren met verse aardappelpuree en een gegratineerde tomaat.